{Εμπειρίες} 

1) Πεζοπορίες

Υπάρχουν μερικά σηματοδοτημένα μονοπάτια. Όμως το πιο ενδιαφέρον για εξερεύνηση είναι η πεζοπορία μέσα στο δάσος μέσω των επίσημων δασικών και αγροτικών δρόμων οι οποίοι συντηρούνται συστηματικά. Μοναδικές διαδρομές, με εύκολη πρόσβαση, ασφαλείς και με διαφορετικό βαθμό δυσκολίας. Ανταμοιβή σας οι πανέμορφες διαδρομές στο καταπράσινο δάσος πεύκων μέσα από επιβλητικά τοπία, οι μοναδικές μυρωδιές της φύσης που διεγείρουν τις αισθήσεις και το μυαλό,  οι εναλλαγές στο ανάγλυφο του εδάφους μέσα από δασικές, δασώδεις και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, η γνωριμία με την πλουσιότατη χλωρίδα της περιοχής (εκατοντάδες είδη ενδημικών θάμνων, φυτών και βοτάνων). 

2) Ποδήλατο

Η Βόρειος Εύβοια αποτελεί εναν θαυμάσιο προορισμό για οικογενειακές διακοπές. Είναι το ιδανικό μέρος για όσους επιθυμούν να διερευνήσουν ένα τόπο που ακόμη παραμένει αυθεντικός μακριά από τα κύματα του μαζικού τουρισμού. Το πανέμορφο καταπράσινο φυσικό εσωτερικό περιβάλλον πλαισιώνεται από μια ατελείωτη ακτογραμμή και προσφέρεται για εύκολες και μοναδικές ποδηλατικές εξορμήσεις.

Συλλογή βοτάνων

Η Βόρεια Εύβοια χαρακτηρίζεται από τις μεγάλες δασικές εκτάσεις όπου κυριαρχούν τα πεύκα, τα πλατάνια και τα έλατα (σε μεγαλύτερο υψόμετρο). Μέσα σε αυτές τις φιλόξενες και εύκολα προσβάσιμες δασικές περιοχές φιλοξενούνται εκατοντάδες είδη φυτών και θάμνων. Ανακαλύψετε και συλλέξτε ελληνικά βότανα (ρίγανη, θυμάρι, θρούμπι, κλπ) και γνωρίστε τη χρήση αλλά και τις θεραπευτικές ιδιότητές τους.

4) Παραδοσιακές ελληνικές βραδιές

Μουσική και χορός, σε παραδοσιακά τοπικά πανηγύρια με γλέντι και χορό μέχρι πρωίας. 

5) Θρησκευτική παράδοση

Στην περιοχή συναντάς δεκάδες πανέμορφα ξωκλήσια τα περισσότερα σε περιβάλλον μοναδικού φυσικού κάλλους και ειδυλλιακή ατμόσφαιρα. Επίσης  υπάρχουν πολύ γνωστά μοναστήρια που προσελκύουν χιλιάδες προσκυνητές. Όπως η εκκλησία του Αγίου Ιωάννη Ρώσου, η μονή του Οσίου Δαυίδ, η μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη, …….